2021/08/21

Nieuw seizoen

Nieuw seizoen

Met de recente versoepelingen in het achterhoofd waarbij we opnieuw wat meer vrijheid krijgen om ons te bewegen, zijn ook wij volop bezig met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen.

Het belooft een seizoen te worden met heel veel uitdagingen en met ook enkele nieuwigheden.

Binnen gymfed werd een nieuwe leerlijn ontwikkeld die tot de naam Gymtopia werd gedoopt. Gymtopia staat voor, en wij citeren:

Gymtopia is het nieuwe sporttechnisch programma van Gymfed voor alle kinderen tot 8 jaar. De focus ligt op een brede motorische ontwikkeling die haalbaar is voor elk kind. Het programma bestaat uit 9 bewegingsfamilies (springen & landen, zwaaien, evenwicht,…) gesymboliseerd door een dier. Elke bewegingsfamilie bestaat uit 4 verschillende oefeningen/levels. De kinderen krijgen ook de kans om te schitteren tijdens een happening waar alle supporters welkom zijn en elke deelnemer kan tonen wat hij kan.

Deze nieuwe leerlijn is toegankelijk voor 2e en 3e kleuter en 1e en 2e leerjaar. Vanaf het 3e leerjaar kan dan een keuze worden gemaakt naar meer specifieke turnrichtingen zoals toestelturnen, tumbling of trampoline.

Naast deze leerlijn blijft bij de kleuters ook het programma Multimove bestaan dat door Sport.Vlaanderen werd ontwikkeld en waar onze club ook verder aan meewerkt.

Een andere nieuwigheid is de mogelijkheid om vanaf het komende seizoen online in te schrijven en ook onmiddellijk het bedrag van het lidgeld te betalen, vergelijk het met een webshop. Deze applicatie wordt op 1 september online gezet, de officiële start van ons nieuw seizoen.

Van 1 tot en met 12 september zijn er opendeurdagen waar iedereen gratis mag komen proberen in de verschillende disciplines. Die vind je allemaal terug op deze website onder lesuren. Wil je ook deelnemen aan een dansles, dan kan je terecht bij www.go4dance.be om het aanbod te bekijken.